Tuntud IT-juhid

Erinevatel juhtudel on oma juhtimisstiilid ja viisid, kuidas nad oma tahet ellu viivad. Sellest sõltub nii nende edu ja efektiivsus juhina kui ka see, kuidas neid väljastpoolt või alluvate poolt nähakse. Osad on rohkem aktiivsemad, osad passiivsemad, nad kasutavad oma võimu erinevas mahus ja eri viisidel ja ka motiveerivad oma alluvaid erinevalt. Millised on siis mõnede tuntumate IT juhtide juhtimisstiilid?

 Bill Gates

Üks tuntumaid juhte IT-s on muidugi Microsofti asutaja ja pikka aega selle juht olnud Bill Gates. Tema rollides ettevõtte olid peamiselt tegevjuht ja pea tarkvara arhitekt. Üldiselt on tema juhtimisstiili kirjeldatud kui autoratiivset vōi automaatset, ehk siis tema kontrollis suurel määral kogu otsustusprotsessi. Muidugi, enamasti ei ole ükski edukas It-juht ainult ühe juhtimisstiiliga, ja nii ka Gates, keda teisest küljest kirjeldatakse kui innovatsiooni soosivalt ja nii meeskondlikku kui ka individuaalseid saavutusi ja tugevusi tunnustav juht. Nende kirjelduste põhjal tuleks Gates kategoriseerida kui ülemus ja arengumootor.

Elon Musk

Nüüdisaja üks kuulsamaid IT-juhte, olgu siis positiivses või negatiivses valguses on Elon Musk. Olles üks PayPali loojatest ning Tesla, SpaceX ja veel mitmete ettevõtete kaasasutaja, on ta mitmes neis endiselt ka juhtival kohal, olgu siis kas tegevjuhina või peainsenerina. Ja kuigi tehniliselt ei lähe ükski tema tegevustest peamiselt IT alla, võib teda siiski kaudselt lugeda IT-juhiks. Musk on juht, kes tekitab oma alluvates aukartust ja samas ka inspireerib neid. Teda kirjeldades räägitakse, et ta on juht, kellel on visioon ning kes inspireerib oma alluvaid selle nimel töötama. Samuti on tema tugevuseks see, et vähemalt arenduse seisukohast võtab ta teiste ideid ja tagasisidet kuulda ning kasutab seda. Samas on tema úheks puuduseks toodud, et ta mikromanageerib palju, jättes selle võrra alluvatele vähem (kui üldse) iseseisvust. Selle põhjal võiks Muski kategoriseerida mentori ja juhina.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Edukamad ja vähemedukad lahendused enne interneti algusaastaid

Lahendused puuetega inimestele: Punktkirja monitor ja luger

Kuidas saada häkkeriks - Eric Steven Raymond